Winnen met videopoker: gebruik deze Jacks or Better-strategie

Je wilt winnen met videopoker ? Het is belangrijk om een goede strategie te gebruiken, bijvoorbeeld als je Jacks or Better speelt. Een populaire variant van het spel, waarmee je de kans hebt om leuke bedragen te winnen. Tenminste, als je goed weet wat een waardevolle hand is. En wat je beter weg kunt gooien, omdat je daarmee weinig kans maakt om het spelletje uiteindelijk te winnen.


We leggen je graag uit hoe je de verschillende kaarten kunt beoordelen, van sterk naar zwak. Zodat je zeker weet dat je een goed beeld hebt van de sterkte van jouw hand. Om het spel winnend te kunnen spelen en met videopoker een leuk bedrag over te houden aan de inzetten die je doet.

Tip: het spel onder de knie krijgen? Speel Jacks or Better videopoker en gebruik het oefenspel. Je hoeft dan nog geen inzet te doen, maar je kunt wel alvast aan de slag met de strategieen die je daarvoor kunt gebruiken.

Wat is de Jacks or Better-strategie?

Aan de slag met de Jacks or Better-strategie en benieuwd wat dat precies is? Het is eigenlijk een strategielijst, aan de hand waarvan je eenvoudig kunt zien wat de sterkste handen zijn. Die je gedeeld kunt krijgen, om te beoordelen of je die moet houden of beter weg kunt gooien.

Tip: de sterkste handen houd je natuurlijk vast, maar ook als je een minder sterke hand hebt is het soms verstandig om die niet weg te gooien. Wij zetten voor je op een rij wat de sterkste handen zijn.

Door de hand die je gedeeld krijgt vast te houden maak je de kans groot om een winnende hand te vormen. Die je op dat moment nog niet hebt, maar waar je bijvoorbeeld maar 1 extra kaart voor nodig hebt. En lijkt het er aan de andere kant op dat je niet zomaar meer een winnende hand kunt vormen? Dan is het soms beter om je hand helemaal weg te gooien. Zodat je 5 nieuwe kaarten kunt krijgen, waarmee je waarschijnlijk meer kans maakt om het spelletje te winnen.

Vasthouden in volgorde

Benieuwd welke handen je maar beter kunt vasthouden? En hoe ze zich tot elkaar verhouden als het gaat om de sterkte daarvan? We zetten ze voor je op een rij. Je houdt de volgende kaarten in ieder geval vast:

 • Four of a Kind, Straight Flush, Royal Flush
 • Vier kaarten van een Royal Flush
 • Three of a Kind, Straight, Flush, Full House
 • Vier kaarten van een Straight Flush
 • Twee paar
 • Paar Boeren of hoger
 • Vier kaarten van een Royal Flush
 • Vier kaarten van een Flush
 • Paar 10en en lager
 • Vier kaarten van een Outside Straight
 • Drie kaarten van een Straight Flush

Heb je niet 1 van de bovenstaande handen? Ook met de onderstaande handen maak je een goede kans om het spelletje te winnen. Het is in de meeste gevallen verstandig om het volgende vast te houden:

 • Boer, Vrouw, Koning, Aas ongeacht symbool
 • Twee plaatjes met hetzelfde symbool
 • Vier kaarten van een Inside Straight
 • Combinatie van Boer, Vrouw, Koning ongeacht symbool
 • Drie kaarten van een Straight Flush
 • Twee plaatjes ongeacht symbool
 • 10+Boer, 10+Vrouw, 10+Koning met hetzelfde symbool
 • Aas+Koning, Aas+Vrouw, Aas+Boer ongeacht symbool
 • Een Boer, Vrouw, Koning of Aas

Heb je ook geen van de bovenstaande handen? Dan is het waarschijnlijk een beter idee om alle kaarten weg te gooien. Je krijgt dan 5 nieuwe kaarten, waarmee je meer kans maakt om een winnende combinatie te maken.

Het is bij Jacks or Better-videopoker belangrijk om de kans op een winnende hand goed in te schatten. Met de bovenstaande tips krijg je een beter beeld van wat je ongeveer kunt verwachten als je besluit om de kaarten te houden. Zodat je de kans op winst groter kunt maken, ook als je het spelletje nog niet zo goed kent.

Geen uitbetaling bij High Card

Speel je Jacks or Better-videopoker en heb je uiteindelijk een High Card? Normaal gesproken zou dat bij poker toch nog de winst op kunnen leveren. Zodat je ondanks een relatief slechte hand toch de winst kunt pakken. Dat is bij deze variant van videopoker helaas niet het geval. Met een High Card kun je het spel niet winnen, waardoor je inzet verloren zal gaan. Het is belangrijk dat je een winnende combinatie maakt, om op die manier het spel te winnen. Daarom is het verstandig om alleen door te spelen als je een van de genoemde handen hebt. Zodat je voldoende kans hebt om er daadwerkelijk wat uit te halen.

Winnen met videopoker: speel zonder afleiding

Het is verstandig om eerst een tijdje te oefenen met videopoker. In ieder geval als je daar nog weinig ervaring mee hebt. Gewoon door een gratis spel te spelen, waarvoor je zelf nog geen inleg hoeft te doen. Je krijgt dan speeltegoed van ons online casino, om het spel beter te leren kennen. En de bovenstaande combinaties zelf te gaan herkennen en onder de knie te krijgen. Zodat je weet wanneer je ervoor kunt gaan en wanneer het beter is om de 5 kaarten weg te gooien en nieuwe te vragen.

En heb je het spel eenmaal goed onder de knie? Dan is het verstandig om met zo min mogelijk afleiding te spelen. Door je te concentreren op de kaarten en in te schatten hoeveel kans je daarmee maakt om te winnen. En wil je het spel spelen als afwisseling tijdens de gokkasten of een van de andere spellen? Zorg ervoor dat je die even buiten beeld zet, bijvoorbeeld door een nieuw scherm te openen. Om de afleiding te voorkomen. Je kunt de kans om te winnen met videopoker op die manier een stuk groter maken, waardoor je daar uiteindelijk veel plezier van zal hebben.


Wat is je leeftijd?