Wat is een non-progressieve gokkast?

Wat is een non-progressieve gokkast? En een progressieve gokkast? Termen die je misschien nog niet kende, maar die belangrijk zijn als je meer kans wilt maken om te winnen.


Wil je de gokkasten verslaan met de beste tips en trucs ? Wij leggen je uit hoe je het best kunt spelen. En minstens zo belangrijk, op welke kasten je de meeste kans maakt op winst.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om vast te stellen of een kast progressief of non-progressief is. Dat heeft invloed op de kansen die je hebt om te winnen. Zonder jackpot, omdat je daardoor meer kans maakt op de kleinere bedragen die er beschikbaar zijn. En durf je met een hogere muntwaarde te spelen? In dat geval maak je nog meer kans op grotere bedragen, al zit er aan de andere kant natuurlijk ook een risico aan.

Progressief of non-progressief

Doen de twee termen uit de introductie nog geen belletje bij je rinkelen? We zetten ze voor je op een rij:

  • Progressief
    De progressieve gokkast heeft een connectie met andere kasten, ze werken als het ware samen. Van de inleg die jij doet wordt een klein deel apart gezet, om de jackpot mee op te bouwen. Alle spelers op alle gokkasten die zijn aangesloten doen op die manier een beetje inleg voor de jackpot. Die kan daardoor ontzettend hoog oplopen. Aan de andere kant betekent het ook dat je de kans op winst moet delen met al die andere spelers op al die andere gokkasten.
  • Non-progressief
    Speel je een non-progressieve gokkast? Dan is die connectie met de andere kasten er niet. In plaats daarvan speel je gewoon het spel op jouw gokkast. Zonder opbouw naar een gedeelde jackpot. Zonder de torenhoge bedragen die je kunt winnen, maar met de grotere kans op een mooie winst.

Je komt de progressieve en de non-progressieve gokkasten online beiden tegen. Wil je spelen op een van de beide? Kijk dan goed naar de gokkast die je uitzoekt, zodat je niet per ongeluk inlegt voor een jackpot met een winkans die je met alle andere spelers en kasten moet delen.

Tip: een progressieve jackpot van een gokkast herkennen? Kijk naar de maximale prijzen die er te winnen zijn. Gaat het om honderdduizend(en) of miljoenen euro's? Dan is de kans groot dat het gaat om een progressieve jackpot. Niets mis mee, maar niet de kast waar je de grootste kans hebt op een mooie winst.

Geen jackpot: meer prijzen

De non-progressieve jackpot is een stuk kleiner. En sterker nog, op een aantal van deze gokkasten is er helemaal geen jackpot beschikbaar. In plaats daarvan zal je het moeten doen met de reguliere hoofdprijzen.

Een nadeel? Niet per se, omdat je een grotere kans maakt om die prijzen te winnen. Een hoge jackpot is geweldig, als je daar een redelijke kans op maat.

Stel je de volgende twee situaties eens voor:

  1. Je hebt 0,000001% kans om €1.000.000 te winnen
  2. Je hebt 1% kans om €1.000 te winnen

Waar gaat jouw voorkeur dan naar uit? Je hebt met optie B een factor 6 grotere kans om een bedrag te winnen dat slechts een factor 3 lager is. Dat betekent dat je rationeel gezien altijd voor optie B zou moeten gaan. Het zou geweldig zijn om de jackpot te winnen, maar de kans dat dit lukt is ontzettend klein.

Hogere muntwaarde: durf jij het aan?

Wil je toch proberen om meer mooie prijzen te winnen en de bedragen van je winsten op de gokkast gemiddeld genomen wat omhoog te brengen? Je kunt er dan voor kiezen om met een hogere muntwaarde te spelen. Dat staat los van of een gokkast progressief of non-progressief is, waardoor je daar geen omkijken naar hebt.

In plaats daarvan moet je goed kijken naar de bedragen waarmee je speelt en wat je nog achter de hand hebt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om niet binnen een aantal ronden door al je speelgeld heen te zijn. Mocht het een tijdje tegen zitten, dan lukt het niet meer om daarvan te herstellen.

Tip: wil je de verliezen die je maakte goedmaken? Dat kan door de inzet steeds te verhogen of zelfs te verdubbelen. Het is in dat geval belangrijk om de muntwaarde niet te hoog te kiezen.

Onder de streep is het belangrijk om de gokkasten zo te kiezen dat je een relatief grote kans maakt op winst. Speel met een muntwaarde die je langere tijd vol kunt houden, bij voorkeur op een non-progressieve gokkast. Dat voorkomt dat je hoge bedragen uitgeeft, zonder dat je daarmee een goede kans maakt op winst.

Non-progressieve gokkasten spelen

Benieuwd naar de non-progressieve gokkasten die er beschikbaar zijn? We laten het je online graag zien, omdat je ze bij ons kunt spelen met een zo hoog mogelijke kans op winst. Zonder de enorme jackpots, maar met een goede kans om de gokkast te verslaan.

Ontdek bijvoorbeeld de populaire gokkasten, die je natuurlijk gewoon gratis kunt uitproberen. Net als de casino slots, waarvan je er een aantal misschien nog van vroeger kent. Het zijn leuke spellen om te spelen, die je makkelijk onder de knie kunt krijgen en die je op den duur zal gaan verslaan.

Het zijn non-progressieve spellen, zodat je geen last hebt van de winkans die je met tal van anderen moet delen. Speel jij het spel goed en heb je dat onder de knie? Dan maak je meer kans op winst dan wanneer je het voor het eerst speelt. Een eerlijke online gokkast, waar je een goede kans hebt om die te verslaan.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.