Texas Hold'em Poker strategie: 5 tips om beter te spelen

Op zoek naar een goede strategie voor Texas Hold'em Poker? Met 5 tips helpen we je het spel beter te spelen. Om de kans op winst te vergroten, of het risico op verlies te verkleinen. Zodat je meer kans maakt om de hand te pakken, inclusief alle chips die er door zowel jou als de andere spelers zijn ingezet.


5 tips om beter te spelen

Benieuwd hoe je dat aanpakt? Gebruik deze 5 tips om een goede Texas Hold'em Poker-strategie te hanteren:

  • Denk aan je positie
  • Let op de andere spelers
  • Geef geen gratis Flop
  • Stap op tijd uit
  • Schat de handen in

1. Denk aan je positie

Denk goed aan de positie waar je zit, om te bepalen hoeveel risico je neemt. 'On the button' heb je de beste kansen. Je bent de laatste speler die kan inzetten in 3 van de 4 inzetronden. Dat betekent dat je rekening kunt houden met wat de anderen doen, om vervolgens het spel op z'n kop te zetten of juist voorzichtig mee te gaan.

Zit je aan de andere kant op de 'small blind'? Dat is de minst gunstige positie. Je moet zowel na de Flop, de Turn als de River als eerste handelen. Waarmee je anderen weg kunt bluffen, maar waarbij je nog geen idee hebt van de kaarten die de anderen in hun handen hebben.

Tip: kijk altijd goed naar het aantal overgebleven spelers aan de tafel. Soms kun je een zwakkere hand spelen als er nog maar 1 of 2 anderen over zijn, terwijl je dat niet zou doen aan een volle tafel met nog 6 of 7 tegenstanders.

2. Let op de andere spelers

Let goed op de andere spelers, om de Texas Hold'em Poker-strategie op een goede manier toe te passen. Probeer te achterhalen welke kaarten ze hebben en let bovendien op het aantal chips dat ze bezitten. Je hoeft ze niet na te tellen, maar zorg er wel voor dat je ongeveer weet hoe de verhoudingen aan tafel zijn.

Tip: zit je al wat langer met iemand aan tafel? Probeer de manier te achterhalen waarop die ander poker speelt. Door steeds grof in te zetten tijdens het bluffen of door pas mee te spelen bij echt goede kaarten. Zodat je daar je voordeel mee kunt doen om op tijd terug te trekken of een bluf te counteren.

Merk je dat een andere speler een mooie hand toch verliest? De kans bestaat dat die persoon het verlies goed wil maken. Een plotselinge flinke verhoging kan wijzen op een kans, om jouw Texas Hold'em Poker-strategie goed toe te passen en er met de winst aan tafel vandoor te gaan.

3. Geef geen gratis Flop

Probeer te voorkomen dat anderen de Flop gratis kunnen zien. Dus heb je een hand waarmee je die in ieder geval wilt zien? Verhoog minimaal met de minimale inzet, waarmee je voorkomt dat anderen zomaar mee kunnen kijken. In sommige gevallen hebben ze geluk met de slechte hand die ze hebben. Eenmaal ingezet zullen zij waarschijnlijk niet meegaan, waardoor ze al op tijd uit het spel liggen.

Heb je bijvoorbeeld een aas en een koning? Je wilt de Flop sowieso zien, dus durf een inzet te doen. Dat voorkomt dat iemand met een 4 en een 7 gratis mee kan kijken. En bij een 5, 6 en 8 ineens een bijzonder goede hand krijgt. Waardoor je ineens te maken krijgt met iemand die altijd mee zal blijven gaan, terwijl je een bijzonder goede hand had waarmee je echt wel kans had gemaakt op een mooie ronde.

4. Stap op tijd uit

Merk je dat anderen meer hebben aan de Flop dan jij? Het is geen probleem om uit te stappen, als het niet zo uitpakt als je had gehoopt. Ook als je een inzet hebt gedaan, om de anderen geen gratis blik te gunnen.

Soms heb je het gevoel dat je er maar beter in kunt blijven, omdat je er nu toch al chips in hebt gestoken. Dan is het toch belangrijk om je aan de tips van de Texas Hold'em Poker-strategie te houden, door op tijd uit te stappen. Dus heb je die aas en de koning, maar laat de Flop een boer, een boer en een 5 zien? Dan is het niet per se een goed idee om te blijven zitten. De kans bestaat dat iemand een boer in de handen heeft, waardoor het een lastige opgave wordt om daar nog van te winnen. Stap er op tijd uit, waarmee je het verlies kunt voorkomen en je de volgende ronde misschien weer beter kunt inzetten.

5. Schat de handen in

Probeer bij de Turn en de River in te schatten wat de anderen in hun handen hebben. Dit is het moment waarop je flink kunt verdienen, door groots in te zetten of de eerdere inzetten van de andere spelers met een bluf mee te pakken.

Zorg ervoor dat je met een goede hand zoveel mogelijk anderen meekrijgt, door niet meteen te veel in te zetten. En heb je juist het idee dat iemand anders nog ergens op zit te wachten? Dan is het wel een goed idee om flink in te zetten. Je zorgt er tijdens Texas Hold'em Poker dan voor dat je het risico voor hen groter maakt. Om wel of niet mee te gaan, vooral als ze in de afgelopen rondes al een paar keer wat chips verloren zijn.

Texas Hold'em Poker en andere varianten spelen

Wil je Texas Hold'em Poker spelen, net als de andere pokervarianten die er beschikbaar zijn? Bij GokkastenXL helpen we je graag poker te spelen. Om het spel beter onder de knie te krijgen en door het op te nemen tegen de computers in de virtuele variant.

Wij zorgen er met de tips voor dat je zowel Texas Hold'em Poker als de andere varianten beter kunt spelen. Om de kans op winst te vergroten of om aan de andere kant te voorkomen dat de verliezen te hoog op zullen lopen. Door je te houden aan een duidelijke strategie en door gebruik te maken van de handige adviezen. Om de tafel beter in te schatten en de andere spelers in de gaten te houden. Als je Texas Hold'em Poker speelt of als je gaat voor videopoker dat je ook zonder problemen alleen kunt spelen.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.