Winnen op een gokkast: welke speciale symbolen zijn er?

Winnen op een gokkast en daarvoor benieuwd naar de speciale symbolen die er beschikbaar zijn? Het gaat om de Wild's, de Expanding Wilds, de Scatters en bijvoorbeeld de Multipliers. Je kunt de kans op een mooie winst daarmee eenvoudig vergroten, waarmee jij ervoor zorgt dat je het spel winnend kunt spelen.


Uiteraard helpen we je er graag mee op weg, net als met de andere tips en trucs voor op de gokkasten. Wil je ervoor zorgen dat je onder de streep als winnaar uit de bus komt of daar in ieder geval zoveel mogelijk kans op maken? Dan is het een goed idee om de speciale symbolen goed te leren kennen en daar slim gebruik van te maken.

Speciale symbolen op een gokkast

Benieuwd naar de speciale symbolen die er beschikbaar zijn? We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Wild Symbool
  • Expanding Wild
  • Scatter
  • Multiplier

Wild Symbool

Het Wild Symbool is de vervanger van een ander symbool, waar extra opties en leuke bonussen aangekoppeld kunnen zijn. In veel van de gevallen zal de gokkast een bonus activeren, waardoor je de kans hebt om een extra spel te spelen. In andere gevallen gaat het om een Multiplier, waarmee je de winst die je maakt makkelijk kunt laten oplopen.

Let op: een Wild Symbool kan alle andere symbolen vervangen, behalve de Scatter-symbolen.

Dankzij de Wild Symbolen heb je sneller een winnende combinatie op de actieve winlijnen. Het helpt je om vaker te winnen, waardoor je meer kans hebt op een grote bedrag aan winst of de kans om een bonus te spelen. Tijdens die bonus kun je leuke extra's winnen, waardoor er een tweetrapsraket beschikbaar is.

Expanding Wild

De grote broer van een regulier Wild-symbool is de Expanding Wild. Het zijn symbolen die de kans op leuke winsten aanzienlijk veel groter maken. Dat doen ze als speciale symbolen die je af en toe tegenkomt, en door uit te klappen over de gehele rol.

Dankzij de uitklappende functie maak je makkelijker winnende combinaties. Het maakt ineens niet meer uit op welke plek op de rol het symbool staat. De Expanding Wild zal uitklappen en er op die manier voor zorgen dat deze altijd onderdeel wordt van een winlijn. Of van meerdere winlijnen, afhankelijk van hoeveel je er op dat moment hebt geactiveerd.

Scatter

De Scatter kan overal op de rollen opduiken. Afhankelijk van de gokkast die je speelt is het de bedoeling om drie of meer scatters te verzamelen, waarmee je leuke extra's vrij kunt spelen. Waar het precies om gaat hangt af van het spel dat je speelt, waardoor daar in algemene zin helaas niet zoveel over te zeggen is.

In veel van de gevallen krijg je gratis spins of komt er een bonusronde beschikbaar. Die bonus kun je gebruiken om leuke prijzen te winnen, vanuit een modus die je alleen kunt bereiken dankzij de Scatter. Het is op die manier ook een tweetrapsraket. Op het moment dat je voldoende van de Scatter-symbolen verzamelt bereik je de bonusronde, die je kunt spelen om een leuke extra prijs te winnen.

In andere gevallen gaat het om free spins. Die kun je gebruiken om opnieuw te draaien, zonder dat je daarvoor opnieuw een inzet hoeft te doen. Het Scatter-symbool kan wat dat betreft heel waardevol zijn, al ben je voor de precieze werking afhankelijk van de gokkast. Bovendien is het belangrijk om er 3 of meer van te verzamelen. Ze komen heel willekeurig voor op de verschillende rollen, waardoor het lastig is om hier extra je best voor te doen.

Multiplier

Wil je winnen op de gokkast en de bedragen die je daarmee bij elkaar speelt graag zo hoog mogelijk op laten lopen? Je kunt natuurlijk met een hogere inzet per spin spelen, maar er is een meer voordelige manier beschikbaar.

Je kunt gebruik maken van de Multiplier. Het is een speciale functie van de gokkasten, waarmee je ervoor zorgt dat de winsten harder op gaan lopen. Zodra er een 2x Multiplier actief is worden de bedragen die je verdient meteen verdubbeld. Daar hoef je niets extra's voor te doen, behalve de prijzen in ontvangst te nemen.

Sommige gokkasten hebben Multipliers die verder op kunnen lopen. Dat betekent dat je een 2x Multiplier kunt verdubbelen naar een 4x Multiplier of zelfs nog meer. Het is de makkelijkste manier om de bedragen nog sneller op te laten lopen. Uiteraard is het wel de bedoeling om te blijven winnen, zowel in het basisspel als tijdens de bonus.

De verschillende gokkasten maken op hun eigen manier gebruik van de Multiplier. In sommige gevallen kun je zowel de Multiplier als de andere speciale symbolen combineren dankzij het Cluster Pays-system. Als de speciale en winnende symbolen bij elkaar in de buurt staan kun je die bij elkaar laten optellen. Op die manier win je makkelijk grotere bedragen, dankzij alle extra's die er beschikbaar zijn.

Winnen op een gokkast: gebruik speciale symbolen

Wil je winnen op een gokkast en ben je benieuwd waar je de speciale symbolen tegen kan komen? Dat kan bijvoorbeeld op de verschillende populaire gokkasten. Ze zorgen er daarmee voor dat er gratis spins beschikbaar komen of dat je de kans hebt om een leuke bonus te spelen. Waar het je ook om gaat en wat er ook op je pad komt, het helpt je de kans op winst een stuk groter te maken tijdens het spelen van het spel.

En ga je liever voor de casino slots die er beschikbaar zijn? Geen probleem uiteraard, omdat je ook daar gebruik kunt maken van de Wild's, de Scatters, Multipliers en natuurlijk de Expanding Wild's.

Wij maken het je ondertussen graag eenvoudig om er mee te spelen en te oefenen. Je kunt dat gewoon gratis doen, dankzij het speelgeld van ons dat je daarvoor kunt gebruiken. De makkelijkste manier om ook de speciale symbolen van de gokkasten goed onder de knie te krijgen. En is dat eenmaal gelukt? Gebruik de speciale symbolen dan op het moment dat je een eigen storting hebt gedaan, zodat je de winsten naar leuke bedragen op kunt laten lopen.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.