Roulettestrategie: twee keer meer kans om te winnen van het casino

Winnen met roulette? Het is belangrijk om via een strategie te spelen. Daarmee maak je aanzienlijk meer kans op winst, omdat je jouw emoties makkelijker uit kunt schakelen. In plaats daarvan speel je meer rationeel, zodat je je niet laat verleiden tot verkeerde keuzes.

Bij GokkastenXL leggen we je graag uit hoe de gokkasten werken, net als andere spellen zoals roulette. Ter afwisseling of gewoon omdat je dit een leuk spel vindt. Waarmee je natuurlijk graag wilt winnen. Daarvoor laten we je een paar roulettestrategieen zien, die je eenvoudig toe kunt passen.


Speel met een strategie

Speel je met een strategie? Dan maak je meer kans om met roulette te winnen. Misschien heb je het zelf al wel eens gespeeld en herken je dat je soms emotioneel kan worden. Met name wanneer het een keer tegenzit heb je snel de neiging om (veel) meer in te zetten. Voor je het weet speel je met hogere bedragen dan je eigenlijk van plan was. Als het dan nog een keer misgaat kun je veel geld verliezen.

En wil je andersom zeker weten dat je de juiste inzet doet? Aan de hand van een strategie weet je zeker dat het daar niet aan zal liggen. Ideaal als je het rustig aan op wilt bouwen. Of als je van plan bent om structureel meer kans te maken om te winnen. Eerst door gratis te spelen en daarna eventueel door met echt geld in te zetten.

Twee strategieen voor online roulette

Benieuwd hoe je gebruik kunt maken van een roulettestrategie? We zetten er twee voor je op een rij:

 • James Bond roulettestrategie
 • Dozijnenstrategie

James Bond roulettestrategie

Roulette spelen als James Bond? Misschien heb je het 007 wel eens zien doen en zou je ook zelf graag zo'n stoere verschijning aan tafel zijn. En dat kan! Als je gebruik maakt van de strategie die naar deze geweldige held vernoemd is.

Hoe je speelt? We leggen het je in een paar stappen uit:

 1. Zet 1 euro in op nummer 0
 2. Zet 5 euro in op de getallen 13 tot en met 18
 3. Zet 14 euro in op de getallen 19 tot en met 36

Op deze manier leg je in totaal 20 euro in, waarmee je 67,6% kans hebt om een bedrag van €8, €10 of €16 te winnen. Het bedrag dat je wint hangt uiteraard af van het winnende nummer waarmee je een leuk bedrag verdient.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat je ook een kleinere kans hebt om niets te winnen. Toch is de kans groter dat je een mooi bedrag zal winnen, waardoor je de volgende ronde opnieuw kunt inzetten en dat je niets hoeft te kosten.

Tip: probeer niet te snel met grotere bedragen te gaan spelen. Je kunt het in plaats daarvan beter een tijdje uitproberen, tot je de strategie goed onder de knie hebt. De kans dat je op de lange termijn op winst blijft staan is dan een stuk groter.

Dozijnenstrategie

Wil je daarnaast nog een andere strategie proberen? Je kunt de Dozijnenstrategie proberen. Uiteraard werkt die op een andere manier, al zorg je er ook daarmee voor dat je meer kans maakt om te winnen.

We leggen het je weer uit aan de hand van een paar duidelijke stappen:

 • Zet 10 euro in op de getallen 1 tot 12
 • Zet 10 euro in op de getallen 13 tot 24

Je zet ook op deze manier 20 euro in. Je hebt deze keer 64,86% kans om te winnen. In de gevallen dat je wint heb je 10 euro winst. Dat betekent dat je veel kans maakt om te winnen, waardoor het langer leuk blijft om roulette te spelen.

Let er ook bij deze strategie op dat je niet te snel de bedragen verhoogt. Door te spelen met 20 euro zal je regelmatig 10 euro winnen en loopt het verlies niet te snel op als het je dag een keer niet is. Zou je de bedragen te ver verhogen en zit het inderdaad een keer tegen? Voordat je het weer verlies je relatief veel geld, waardoor je in de problemen kunt komen.

Winnen met roulette

Wil je winnen met roulette? Uiteraard zijn dit niet de enige strategieen die je kunt gebruiken. Het is bij een strategie altijd belangrijk om goed te letten op een paar eigenschappen:

 • Eerste inzet
  Hoeveel moet je de eerste keer inzetten? Probeer niet te hoog te beginnen, omdat het risico daarmee meteen erg hoog zou zijn. Het is beter om rustig aan te starten, waarna je het later altijd nog kunt opbouwen.
 • Stappen die je zet
  Houd rekening met de stappen die je zet. Aan de hand van de instructies en op het moment dat je de inzet steeds verder moet verhogen. Om niet in de val te trappen van een 'gegarandeerde winst' als je maar blijft verdubbelen. Dat gaat vroeg of laat altijd een keer mis.
 • Kans op winst
  Kijk ten slotte goed naar de daadwerkelijke kans op winst die je maakt. Hoe groter die kans is, des te beter de strategie zal werken.

Zorg er bij iedere strategie voor roulette voor dat je je daar goed aan houdt. Op het moment dat je gaat afwijken loop je het risico dat je toch weer te veel emoties toe zal laten. Het winnen met roulette wordt dan weer lastiger, omdat je niet meer speelt volgens de strategie.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.