Daarom win je zoveel kleine prijzen op gokkasten

Veel spelers die we regelmatig spreken winnen veel prijzen op de gokkasten die ze spelen. Het zijn niet altijd hoofdprijzen, maar ze slepen daardoor wel regelmatig iets in de wacht. Bijvoorbeeld als ze spelen op de klassieke gokkasten of de populaire spellen van dit moment.


Hoe komt het dat ze relatief vaak winnen? En klopt het dat dit het geval is? Om de gokkasten succesvol te spelen (en te verslaan) is het belangrijk om goed te weten hoe ze in elkaar zitten. Iets dat je zelf kunt ervaren tijdens de gratis oefenspellen, die we je online kunnen aanbieden. Breng daarmee in de praktijk wat de theorie zegt, bijvoorbeeld om na te gaan of je regelmatig een kleine prijs kunt winnen. Als belangrijke motivatie om door te blijven gaan, terwijl het eigenlijk zou moeten gaan om de totale voortgang.

Gamble: rood of zwart

Steeds meer online gokkasten hebben een Gamble-mogelijkheid. Het is een extraatje, waarmee je ter onderbreking van het spel even een gokje kunt wagen. Een fijne afwisseling, bijvoorbeeld door aan te geven of de volgende kaart uit het kaartspel een rode of een zwarte zal zijn.

In het spel zitten precies evenveel rode als zwarte kaarten. Een eerlijke gokkast biedt je daarmee 50% kans om goed te gokken. Voor de inzet van een coin of een andere hoeveelheid, afhankelijk van waar je mee wilt spelen. Zodat je heel eenvoudig de inzet kunt verdubbelen. En om het nog eens te proberen als het de eerste keer niet meteen lukt.

De Gamble-mogelijkheid van veel van de gokkasten biedt een eenvoudige keuze aan. Je hoeft er niet lang over na te denken. Anders dan de rest van het spel van de gokkast heb je het normaal gesproken snel onder de knie. Je waagt een gokje, waarmee je de inzet verdubbelt of waarmee je ervoor zorgt dat je op de gokkast nog even aan de bak moet.

Kleine winsten om door te spelen

Die kleine winsten die de gokkasten je aanbieden zijn er natuurlijk niet zomaar. Het is een manier van de ontwikkelaars om je door te laten spelen, ook met het spel zelf. Als je al een tijdje niets meer gewonnen hebt neemt de motivatie af, waardoor de kans bestaat dat je iets anders gaat doen. Op een andere gokkast of zelfs op een andere site.

Om je aan boord te houden zijn er de kleine spelletjes, die je op een eenvoudige manier kunt spelen. Daar hoef je even niet bij na te denken. Het is in plaats daarvan voldoende om rood of zwart te kiezen. En doe je dat goed? Dan verdubbel je de inzet, waardoor je een leuke winst kunt bijschrijven. En je weer verder kunt, of je nog een paar gokjes kunt wagen.

De kleine winsten die je snel kunt maken zijn bedoeld om je de motivatie te geven om door te blijven gaan. Met de andere spellen op de gokkast. Of door een van de andere gokkasten te spelen, omdat je online de keuze hebt uit een breed aanbod. Dat op deze manier niet gaat vervelen, en waarvan je het idee hebt dat je een goede kans maakt om nog een keer te winnen.

Houd je voortgang in de gaten

Belangrijker is het eigenlijk om jouw eigen voortgang in de gaten te houden. En dan bedoelen we natuurlijk niet de mini-games, maar de spellen die je speelt buiten de Gamble-functie om. Hoe sta je er op dit moment voor en past het nog binnen het budget waarmee je wilde spelen?

Gebruik de Gamble-mogelijkheid als afleiding, maar laat je niet verleiden om daarna langer door te spelen dan je eigenlijk van plan was. Of makkelijker nog, houd het gewoon bij het spel dat je aan het spelen was. Dan merk je het vanzelf wanneer je eigenlijk te lang hebt gespeeld, om daarna weer iets anders te gaan doen.

En vind je het wel leuk om af en toe een spelletje tussendoor te spelen? Gebruik die afwisseling ten opzichte van de gokkasten, maar houd in de je achterhoofd waarom de ontwikkelaars je die mogelijkheid aanbieden. Dan maak je de kans kleiner dat je in hun val trapt. In plaats daarvan houd jij de touwtjes in handen, zodat je op een slimme manier kunt blijven spelen en je de kans hebt om de gokkast te verslaan.

Winnen op gokkasten

Uiteindelijk wil je natuurlijk winnen op de gokkasten. En dat kan op een paar verschillende manieren:

  • Jouw geluksdag: snelle winst
    Je hebt ze wel eens, van die geluksdagen waarop alles goed lijkt te gaan. Profiteer ervan, door een snelle winst te maken. De beste manier om een leuk bedrag te verdienen, waarna je beter kunt stoppen om van de winst wat leuks te gaan doen.
  • Uiteindelijke winst: slim gespeeld
    Heb je de gokkast goed onder de knie? Dan zal je merken dat je er steeds vaker in slaagt om uiteindelijk een mooie winst te maken. Op die manier houd je er regelmatig een leuk bedrag aan over, ook als het in het begin nog niet helemaal lukt.
  • Kleine winsten in andere spelletjes
    Zit het in het spel even niet mee, omdat het je geluksdag niet blijkt te zijn? Dan zijn er nog de kleine spellen waarmee je kunt winnen. Pas er wel mee op, dat ze bedacht zijn om je de motivatie te geven om door te blijven gaan.

We leggen je graag meer over over de gokkasten. Die je bovendien gratis kunt spelen, waarmee je ze een stuk beter onder de knie zal krijgen. De beste manier om er mee aan de slag te gaan, als je ze goed wil doorgronden. Zodat je weet wat er nodig is om te winnen en hoe de spellen precies in elkaar zitten. Zonder dat je risico loopt, omdat het nog niet nodig is om een storting te doen.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.