De ultieme gids voor het spelen van pokertoernooien: wat je moet weten

Online pokertoernooien zijn geweldig omdat ze je de kans geven om tegen veel verschillende tegenstanders tegelijk te spelen. Maar ze kunnen ook beangstigend zijn omdat ze zo anders zijn dan cash games en sit-and-goes. In tegenstelling tot een cash game waar je tegen dezelfde tegenstander blijft spelen totdat een van jullie al zijn fiches heeft verloren, of een sit-and-go waar het aantal spelers vaststaat voor de duur van dat specifieke toernooi, is er bij online pokertoernooien elke keer een nieuwe groep tegenstanders.


Wat is een poker toernooi?

Een pokertoernooi is een spelsoort waarbij spelers het tegen elkaar opnemen voor een prijs. Poker toernooien kunnen online of in een live zaal gespeeld worden. Poker toernooien zijn een geweldige manier om poker voor geld te spelen, omdat je geen geluk hoeft te hebben om een game te vinden of een grote bankroll moet hebben om in poker cash games te kunnen spelen.

Je kunt ook gratis online poker toernooien spelen. Maar, over het algemeen worden poker toernooien gespeeld met een buy-in of een inschrijfgeld. De buy-in is het bedrag dat je betaalt om mee te doen aan het toernooi. De totale prijzenpot is het bedrag dat door de toernooiorganisatoren naar voren wordt geschoven. De prijzenpot wordt aan het eind van het toernooi verdeeld onder de spelers die het hoogst eindigen, op basis van hun volgorde van finishen.

Soorten online poker toernooien

Er zijn drie soorten van online poker toernooien. Het gaat om Sit-and-goes, Multi-tafel toernooien en SNGs.

 • Sit-and-goes
  Bij een sit-and-go wordt een bepaald aantal spelers (meestal tussen de twee en 10) samengebracht in 1 spel, dat een bepaalde tijd duurt. Daarna eindigt het spel en is er meestal een prijzenpot.
 • Multi-table toernooien
  Deze zijn ook bekend als MTT's en het aantal spelers in deze toernooien kan oplopen tot honderden of zelfs duizenden. Deze toernooien duren een bepaalde tijd en aan het eind wordt er een prijzenpot uitbetaald aan de beste spelers.
 • SNG's
  Dit zijn de minst voorkomende vorm van pokertoernooien. Ze zijn precies zoals sit-and-goes, behalve dat ze over een langere periode gespeeld worden.

Voordelen van het spelen van online poker toernooien

Er zijn veel voordelen aan het spelen van online poker toernooien. Misschien wel de belangrijkste is dat je geen grote bankroll nodig hebt om te beginnen met spelen, omdat inschrijfgeld vaak wordt gebruikt in plaats van buy-ins. Je hoeft ook geen geluk te hebben om een tegenstander te vinden die bereid is om voor geld te spelen. Toernooien zijn meestal erg populair, dus je zult zeker genoeg tegenstanders vinden om tegen te spelen, zelfs tijdens de daluren.

Er zijn andere voordelen aan het spelen van online poker toernooien, zoals de mogelijkheid om precies te kiezen wanneer je wilt spelen. Met een sit-and-go, kun je spelen wanneer je wilt en weggaan wanneer je wilt, in tegenstelling tot een cash game, waar je moet blijven totdat ofwel jij of jouw tegenstander al zijn of haar chips heeft verloren.

Belangrijke dingen om op te letten bij het spelen van online poker toernooien

Verschillende soorten van online poker toernooien worden anders gespeeld, dus je wilt ervoor zorgen dat je weet hoe het type dat je wilt spelen werkt.

 • Je wilt er zeker van zijn dat je weet tegen hoeveel tegenstanders je gaat spelen. Je wilt ook zeker weten wanneer het toernooi eindigt, zodat je weet hoeveel tijd je hebt om te spelen.
 • Houd de prijzenpot in de gaten. Als die niet zo snel groeit als je dacht, kun je overwegen te stoppen nu je nog kan.
 • Kijk uit voor tegenstanders die misschien oneerlijke tactieken gebruiken, zoals chip dumping of samenspannen met andere tegenstanders.

Tips voor het spelen in online pokertoernooien

Kies de toernooien die bij je passen. Als je een beginner bent, wil je misschien beginnen met sit-and-goes. Als je meer ervaren bent, kunt je multi-table toernooien of zelfs SNG's proberen.

 • Probeer te spelen bij de online poker rooms met de beste software.
 • Je wilt ervoor zorgen dat je in staat bent om door de online poker room te navigeren en alles wat je moet zien snel en gemakkelijk te zien.
 • Je wilt er ook voor zorgen dat de online pokerruimte veilig is.
 • Je wilt ervoor zorgen dat je in de online poker toernooien speelt met de beste structuur voor u.
 • Word niet overdreven emotioneel. Zelfs als je voor echt geld speelt, wil je ervoor zorgen dat je emoties uit jouw spel houdt.

Het spelen van poker toernooien is een geweldige manier om zo veel mogelijk poker te spelen terwijl je zo weinig mogelijk van jouw bankroll gebruikt. Je kunt ook gratis online pokertoernooien spelen, wat een geweldige manier is om te leren hoe je pokertoernooien moet spelen zonder jouw eigen geld te riskeren. Er zijn veel verschillende soorten toernooien, elk met zijn eigen regels en structuur. Het belangrijkste om te onthouden is dat, in tegenstelling tot een cash game, je niet urenlang tegen dezelfde tegenstander hoeft te spelen. Het toernooi format betekent dat je om de paar handen of zo tegen een nieuwe tegenstander speelt, waardoor je veel langer kunt spelen dan in een cash game.

FAQ: veelgestelde vragen over pokertoernooien

Hoe speel je in een online pokertoernooi?

Het eerste wat je moet beslissen is of je gratis of voor echt geld wilt spelen. Als je ervoor kiest om gratis te spelen, kun je dit doen bij een van de online poker rooms die gratis poker toernooien aanbieden.

Kan ik gratis toernooien spelen?

Gratis toernooien zijn niet alleen voor beginners. In feite organiseren veel online poker rooms speciale 'gratis geld' toernooien, waarbij het prijzengeld wordt uitbetaald in extra credits die spelers kunnen gebruiken om mee te doen aan andere toernooien of om cash games te spelen.

Hoe kan ik voor echt geld spelen?

Als je besluit om voor echt geld te spelen, moet je een paar dingen overwegen. Ten eerste moet je beslissen of je sit-and-goes, multi-table toernooien, of single-table toernooien wilt spelen. Ten tweede, moet je beslissen bij welke online poker rooms je wilt spelen. Ten derde, moet je beslissen voor welk buy-in bedrag je wilt spelen.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.