Gokkast verslaan: speel alleen met medium of lage variantie

Een gokkast verslaan en die daarom beter leren begrijpen? Dan is het belangrijk om goed op te hoogte te zijn van de mate van variantie daarvan. Heb je bijvoorbeeld weleens een gokkast of een slot gespeeld, zonder dat je in 20 tot 30 draaien een noemenswaardige winst maakte? De kans is groot dat je speelde op een kast met een hoge variantie, iets dat niet bijdraagt aan jouw kansen om de gokkast (op korte termijn) te verslaan.


Tip: het is verstandig om gokkasten en slots nooit te lang achter elkaar te spelen. Uiteindelijk wint de kast, dus het is belangrijk om tijdig jouw slag te slaan en met jezelf af te spreken met welke winst je tevreden bent.

Een gokkast met een hoge variantie keert af en toe een heel groot bedrag uit. Daarnaast zijn er meerdere (heel) kleine prijzen te winnen. Die hoge mate van variantie leidt er in de praktijk toe dat je net geluk moet hebben om daadwerkelijk iets te winnen waar je wat aan hebt.

Variantie van de gokkast

De variantie van een gokkast voorspelt of je regelmatig een aardige prijs wint, of dat er af en toe een kans is op een enorme winst. Naarmate de variantie lager wordt lijken de prijzen die je achter elkaar kunt winnen meer op elkaar.

Stel dat je iedere 5 tot 6 draaien een gemiddelde prijs wint, dan duidt dat op een lage variantie. Win je 30 draaien haast niets, en daarna in 1 keer een grote prijs? Het verschil tussen de beiden is groot, dus er is sprake van een hoge variantie.

Lage, medium of hoge variantie

Je kunt gokkasten en slots spelen met een lage, medium of een hoge variantie, waardoor het de moeite waard is om daar goed naar te kijken. We zetten de drie mogelijkheden voor je op een rij:

  • Lage variantie
  • Medium variantie
  • Hoge variantie

1. Lage variantie

De lage variantie is vooral interessant voor spelers die liever niet te lang spelen, maar wel graag kans willen maken op een leuke prijs. Het is niet nodig om de kast keer op keer te spelen, voordat je een keer het geluk hebt dat je er een mooie prijs uit kunt halen.

Hier staat aan de andere kant tegenover dat de gokkast niet vaak een echt grote prijs uit zal keren. De lage variantie leidt ertoe dat de prijzen allemaal op elkaar lijken. Ze zijn vaak relatief klein. Je kunt een paar keer je inzet winnen als je geluk hebt, maar veel meer zal het in de praktijk niet worden. Met deze gokkasten hoef je niet te rekenen op een jackpot waardoor je nooit meer hoeft te werken.

2. Medium variantie

Vind je het belangrijk om regelmatig een leuke prijs te winnen, zonder dat die zo weinig voorstelt dat je er eigenlijk weinig aan hebt? Dan is het interessant om de spellen met een medium variantie te spelen. Je ervaart dan voldoende spanning en entertainment, omdat je lang niet iedere ronde een winnende combinatie hebt. Aan de andere kant kun je toch nog redelijke prijzen winnen, waardoor het ook daadwerkelijk de moeite waard is om daarvoor te gaan.

Toch voorkom je met deze kasten en slots dat het de enorme prijzen zijn waar je voor gaat, waardoor je daar veel geduld (en geluk) voor moet hebben. In plaats daarvan zorg je ervoor dat je mooi in het midden gaat zitten, zoals we daar in Nederland over het algemeen van houden. Met de medium variantie gokkasten weet je zeker dat je regelmatig wat zal winnen, dat de prijzen leuk op kunnen lopen en dat je een goede kans maakt om de gokkast te verslaan.

3. Hoge variantie

Ga je voor het hoogst haalbare, bijvoorbeeld omdat je ervan overtuigd bent dat dit je geluksdag zal zijn? Het is in die gevallen een goed idee om de spellen met een hoge variantie te spelen. Het kan even duren totdat je wint, maar als dat dan zo is zal je er meteen een mooie prijs mee in de wacht slepen. Het kan een hoofdprijs zijn, waarmee je er misschien wel voor zorgt dat je voor de komende maanden of jaren vooruit kunt en helemaal geen andere prijzen meer nodig hebt.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het lang niet iedereen lukt om echt te winnen op een gokkast met hoge variantie. Een te hoog uitbetalingspercentage zou de kast geld kosten, waardoor je daar relatief weinig kans op maakt. De (zeer) kleine prijsjes die er worden uitgedeeld zijn eigenlijk niet genoeg om jouw inzetten mee te coveren.

Gokkasten verslaan: oefenen met uitgebreid aanbod

Wil je de gokkasten verslaan en die daarvoor beter proberen te begrijpen? Het is vooral belangrijk om je in te lezen over de variantie van de spellen. Daarmee krijg je een beter idee van de uitbetalingen die je kunt verwachten. Sommige van de spellen zullen regelmatig uitkeren en zorgen voor leuke winsten, terwijl anderen je geduld op de proef stellen. Als je dan geluk hebt kun je rekenen op een grote winst, maar het is natuurlijk niet gezegd dat jij dit tijdens het spel voor elkaar zal krijgen.

Wil je er zelf mee aan de slag, op de gokkasten die er beschikbaar zijn? Speel dan bijvoorbeeld onze populaire gokkasten , net als de casino slots en de klassieke gokkasten. De variantie verschilt, zodat je de kans hebt om de verschillende spellen zelf uit te proberen. Ervaar hoe je regelmatig een leuke winst maakt of hoe je er op jouw geluksdag voor kunt zorgen dat je een enorme prijs wint bij een hoge variantie van de gokkast.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.