Het gevaar van Autoplay en Snel-spin: speel de gokkasten zelf

Makkelijk toch, zo'n automaat die het spel voor jou speelt? Autoplay is door veel aanbieders met veel trots geintroduceerd. Je kunt sneller spelen of zelfs meerdere gokkasten naast elkaar openen. Of gebruik de Snelspin-optie, waarmee het veel minder lang duurt om de rollen te laten draaien. Een technologisch mooie vooruitgang, toch?


In de praktijk zijn Autoplay en Snelspin helemaal niet zo interessant. Tenminste, niet als je het de experts in gokkasten vraagt. Zij spelen bijvoorbeeld de klassieke gokkasten het liefst gewoon zelf. Handmatig, waarmee ze de controle hebben over hun spel en de voortgang.

Het is op een gokkast belangrijk om jouw aandacht erbij te houden. Dat voorkomt dat je verkeerde beslissingen maakt en dat je in een korte tijd meer inzetten doet dan je van plan was. Voorkom dat de inleg er snel doorheen gaat, al was het maar door de verkeerde instellingen voor Autoplay. Of met de juiste instellingen, op het moment dat het jouw dag helaas niet blijkt te zijn.

Pas op met Autoplay

Maak je af en toe gebruik van Autoplay of twijfel je of dat een goede keuze is op de gokkasten? Goede spelers maken er eigenlijk nooit gebruik van. In plaats daarvan spelen ze de spellen het liefst zelf.

Door Autoplay of Snelspin draaien de gokkasten veel sneller. Dat maakt het mogelijk om in korte tijd meer spellen te spelen. Dat lijkt in jouw voordeel, maar is vooral interessant voor het casino. Jij bent er met je aandacht niet helemaal bij, waardoor je niet de kans hebt om de juiste beslissingen te nemen. Autoplay kan ontzettend goed gaan, maar maakt ook het risico op een verlies een stuk groter.

Bovendien is het zonde van de inleg die je doet, omdat je daarmee op de gokkasten en fruitautomaten juist een heel leuke ervaring kunt hebben. Dankzij de spanning van het spel, waarbij de rollen stuk voor stuk langzaam tot stilstand komen.

Tip: speel je de spellen handmatig? Zelfs als het niet jouw lucky day blijkt te zijn kun je daar een hoop plezier aan beleven. De spellen zorgen voor spanning, omdat het tij iedere keer kan keren en je er wellicht toch nog een mooie winst uit kunt slepen. Die spanning ervaar je niet als je kiest voor Autoplay.

Let op: het is een misverstand dat Autoplay het spel zo optimaal mogelijk speelt. Het gaat om een automatisch spel, zonder dat er sprake is van een specifieke strategie of tactiek. In plaats daarvan kun je handmatig spelen met een inzetstrategie. Je kunt de kans op een leuke winst daarmee vergroten.

Neem de tijd om te spinnen

De Snelspin-optie is minder gevaarlijk dan Autoplay, maar bevindt zich in dezelfde hoek. Het is ook daarmee lastig om goed bij te houden welke keuzes je maakt. Waardoor de gokkast je kan verleiden om een hogere inzet te doen. Of om bij te storten als het jouw goede dag niet blijkt te zijn.

Naarmate je sneller spint zal je een minder leuke ervaring hebben. Het is sneller voorbij als het een keer niet meezit. En win je wel een paar leuke bedragen? Dan is het risico groter dat je dit weer inzet in plaats van laat uitkeren. Door sneller te spinnen ben je er met je aandacht niet goed bij. Dat komt de resultaten over het algemeen niet ten goede. Je kunt er in plaats daarvan beter voor kiezen om de gokkasten gewoon handmatig te spelen.

Speel met focus en aandacht

De belangrijkste tip om de gokkasten te spelen en daarmee een mooie kans te maken op winst? Speel ze met focus en aandacht. Op die manier weet je zeker dat je er met je hoofd goed bij bent. Belangrijk, bijvoorbeeld als er zowel een basisspel als een bonusspel zijn. Zodra je bij de bonussen terechtkomt kunnen de winsten ineens flink oplopen. Verzamel Free Spins en andere extra's, die je op het juiste moment kunt inzetten. Met aandacht voor het spel en door dat beter onder de knie te krijgen. Beter dan de Autoplay, omdat je ook alvast een paar stappen vooruit kunt zetten.

Pas op met het spelen van meerdere gokkasten naast elkaar. Het is iets dat in theorie mogelijk is met Autoplay, maar wat over het algemeen niet de beste resultaten oplevert. Je bent er met je aandacht niet bij, waardoor je sommige kansen over het hoofd zal zien. Als het gevolg daarvan loop je mogelijke winsten mis, waardoor je onder de streep helaas minder over zal houden. Zorg ervoor dat je de Autoplay-functie niet gebruikt. Of zet het een keer aan als je een gratis spel speelt, zodat je zelf kunt ervaren hoe het niet meevalt om jouw aandacht erbij te houden.

Winnen op gokkasten

Zin om te winnen op gokkasten? Of wil je de andere spellen spelen en daarbij zoveel mogelijk kans maken? Ontdek bijvoorbeeld roulette , waarbij je online meteen plaats kunt nemen aan de tafel. Zonder de Autoplay-mogelijkheid, om het spel gewoon zelf te spelen. De beste manier om daarmee aan de slag te gaan, zodat je jouw aandacht en focus er goed bij kunt houden. Niet de snelste methode, maar wel de beste om te voorkomen dat je plotseling bedragen verliest. Met speelgeld of met jouw eigen inleg, afhankelijk van hoe je de spellen graag wilt spelen.

Wij zorgen er met de tips voor de gokkasten voor dat je die zo goed mogelijk kunt spelen. Met de handige extra's en opties die er beschikbaar zijn. Of door die juist te laten liggen, als ze niet in je voordeel werken. Wij weten waar je rekening mee moet houden en hoe de ervaren spelers er gebruik van maken. Daarover adviseren we je graag. Om de gokkast te verslaan, zodat jij het spel kunt spelen en daar wellicht een leuke winst aan kunt overhouden.


Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.